Boşanma Davası

Boşanma davası evli çiftlerin aile mahkemesine birbirlerinden ayrılmak için bir boşanma dilekçesi ile başvurmalarına ve aile mahkemesi de bu dilekçeyi kabul edip dava sürecini başlatması ile başlar. Başlayan boşanma davası ile beraber her iki taraf içinde zorlu bir sürece girilmiş olur. Türk medeni kanunumuzda evlilikler daha kolaydır boşanmalar ise daha zordur. Çünkü Türk medeni kanunumuz evlilikleri korumaktadır. Sebepleri ne olur ise olsun boşanmak isteyen bireylerinde Türk medeni kanununda hakları yasalar ve kanunlar ile korunmaktadır. Boşanma ile ilgili tüm başlıkları aşağıda bulabilirsiniz.

Boşanma davası nedir - çeşitleri ve sebepleri nedir

Boşanma davası nedir – çeşitleri ve sebepleri nedir?

Boşanma Davası Çeşitleri Nedir?

Boşanma davaları konu olarak ikiye ayrılır. Hem hukuki açıdan hem de dava açısından ikiye ayrılır. Bunlardan birisi çekişmeli boşanma diğeri ise anlaşmalı boşanma’dır. Her iki davaya da aile mahkemesi bakar. Her iki davanın da esas ve usulleri vardır.  Her iki boşanma davasını da aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Çekişmeli Boşanma Davaları

Çekişmeli Boşanma Nedir?

Boşanmalarda en çok rastlanan davalardan birsidir. Eşlerden birisi eğer boşanmak istiyor ise ve diğer boşanmak istemiyor ise bu tür boşanma davalarına çekişmeli boşanma davası denilir. Çekişmeli boşanma davalarında genel olarak görülen konuların başında kadına şiddet olmaktadır. Fakat daha bir çok sebebi de vardır.

Anlaşmalı Boşanma Davaları

anlaşmalı boşanma

anlaşmalı boşanma

Evli çiftlerin belirli sebeplere dayanarak ve boşanmaya karar verip her konuda anlaşarak açtıkları davaya anlaşmalı boşanma davası denilir. Anlaşmalı boşanma da en önemlisi anlaşarak beraber mahkemeye müracaat etmeleridir. Anlaşamadıkları bir konu dahi olsa anlaşmadı boşanma denilemez.

Boşanmayı Gerektirecek Kanuni Sebepleri Nedir?

 

Open chat