Avukat Kemal KAYA; 1967 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde sürdürdüğü eğitimini 1991 yılında tamamlayıp, Avusturya/Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesinde “İnsan Hakları” üzerinde lisansüstü eğitim gördü. İngiltere /Kent Üniversitesinde yabancı dil olarak İngilizce eğitimini tamamladı.
Almanca ve İngilizce bilen Kemal Kaya Uluslar arası ticari sözleşmeler ve Yabancı Ülke Mahkeme Kararlarının Türkiye’de Tanınması konusunda hızlı sonuç alma becerisinde sahiptir.
Deneyimli Avukat Kemal KAYA İstanbul Barosuna bağlı komisyonlarda ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlenen Kaya, kurucuları arasında yer aldığı Dış Politika Derneğinin halen başkanlığını yapmaktadır. Dış Politika alanındaki yazıları çeşitli yayın organlarında yayınlanmıştır.
Kemal Kaya İnsan Hakları üzerine tamamladığı Yüksek Lisans ve Doktora Çalışmaları etkisi tüm yaşamını etkilemiştir. Bu etki nedeni ile tüm müvekkillerinin sorunları üzerine odaklanan ve hayatın gerçek dinamiklerinin farkında olan yapısı ve deneyimleri neticesinde yaşanan sorunların çözümüne odaklanmayı tercih eden bir anlayışa sahiptir.
Bu anlayış Çalışma Boşanma ve İnternet Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kurucuları arasında olmayı görev olarak düşünmüştür.
İş hayatının ve Evlilik hayatının hukuki sorumluluklarının yerine getirilmemesinin insan haklarına aykırı olduğunu düşünen ve Bu konularda mağdur olan bireylerin haklarının savunulması ve olabilecek en kısa sürede öncelikle mağduriyetin giderilmesi üzerine odaklanan yapısı tüm çevresi tarafından bilinen ve takdir edilen özellikleri arasındadır.
Avukatlık mesleğini özenle sürdüren Uzman Avukat Kemal Kaya çalışma hayatında bir çok başarıya imza atan ve yılların verdiği mesleki tecrübe yanında hukuki deneyimli sosyal özellikleri ile çözüm bulabilen, başarılı geçmişe sahip uluslar arası bir avukattır.
İstanbul Barosuna kayıtlı Avukatlık Ruhsat No: 20901
Çok sık sorulan sorular için aşağıda Avukat Kemal Kaya’nın Videolarını bulabilirsiniz.
Deneyimli avukat Kemal Kaya İnsan hakları ve hukuk alanında yüksek lisans yapmış olup bu alanda doktorasını tamamlamıştır.
Hukuk alanında tüm sorularınızı aşağıdaki yorumlar kısmından sorabilirsiniz. Tüm yorumlara ve sorularınıza en kısa sürede cevaplar veriyoruz.
Lütfen yorum yazmaktan ve soru sormaktan çekinmeyiniz. Gün içerisinde cevabını buraya yazacağız. Ayrıca iletişime sayfalarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
İyi günler, şu anda Almanya’da ikamet ediyorum.16 yasındaki oğlum Türkiye’de ve annesi eşim vefat etti. Ben yurtdışında olduğumdan okul kayıt ve ikametgah değişiklikleri gibi işlemleri yaptırabilmek için anneannesi adına mahkemeden vesayet kararı alındı. Aile birleşimi yolu ile oğlumu yanıma almak için talepde bulundum. Çocuğun vize alabilmesi ve yurt dışına çıkabilmesi için vasinin veya vesayet makamının izin vermesine gerek var mıdır? Vasi olan kayınvalidem vesayet kararına dayalı olarak pasaportunu çıkartabildi. Vasinin ya da mahkemenin başkaca bir onayı gerekir mi? Vasinin kendi adına onay belgesi yeterli olur mu? Vasi olan yaşlı kayınvalidem de çocuğun benim yanımda olmasını istiyor. Yanıt verirseniz mutlu olurum
vasinin notere giderek ucus bilgilerinin yer aldığı bir izin belgesini düzenlemesi yeterlidir. hukuk sistemi bu konuda uçuş sahibini kontrole yetkili kılmıştır. örneğin siz uçak biletiniz THY den aldınız. Check-in sırasında yalnız olan reşit olmayan bireylerden velayet sahibinin rızasını gösteren belgeyi istemek zorundadır. bu yeterlidir. babannenin vasi olduğunu gösterir belge sizin durumunuz için de gereklidir. noter de izin belgesini düzenleyen anne yada baba olmadığı için vasi belgesi ve vasinin aldığı onaylı izin belgesi yeterlidir.
Benim size bir sorum olacak ben askelik yaptıgı yerden verilmiş terörle mücadelede göstermiş oldugu başarılardan dolayı üstün hizmet belgesi almaya layik görüldüm ben askerden geldikten sonra işkur a başvurdum oran öncelik hakkı verildi ban iş başvurularında önceligimin olacagını söylediler 5 yada 6 yıl oldu meslegim geregi olmadı iş 2019 yılında bir yere işci alımı vardı bende gittim işkura eski hükümlü ve terörle mücadelede yaralananlar başvurabilir dediler sen başvuramazsın bende araştırdım resmi gastenin kamu kurum kuruluşlarında öncelikli hakı verilmesi kanununda madde5 (a) terörle mücadelede yaralananlarla ve terörle mücadelede üstün hizmet belgesi almaya layik görülenler yedek subay erbaş ve erler yazıyor ben ne yapmam gerekiyor işkur bana olan tanınmış hakkımı yiyiyor ben nereye başvurmalıyın sizden rica ediyorum bana yardımcı olun