


EVLENME YOLUYLA TÜRK VATANDAŞLIĞI
Yabancıların evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesine göre düzenlenmiştir. Bir yabancının bir Türk vatandaşı ile evlenmesi durumu tek başına o yabancıya kendiliğinden Türk vatandaşı olma hakkı kazandırmaz.

GAYRİMENKUL YATIRIMI İLE TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANIMI
19 Eylül 2018 tarihinde 30540 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Türk Vatandaşlığının kazanılması 250.000 USD veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında gayrimenkul satın alınmasıyla mümkün kılınmaktadır. Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı kazanımı için gerekli şartların sağlanması halinde ayrıca yatırımcı yabancı ülke vatandaşlarının eşlerine ve 18 yaşından küçük çocuklarına da Türk vatandaşlığı hakkı sağlanmaktadır.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN YABANCILARIN HAKLARI
Türk mevzuatında yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’de işsizlik sigortasından yararlanması ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklılık esasına dayalı olarak sosyal güvenlik anlaşması imzalamış ülkelerin vatandaşları, bu anlaşmalara göre Türkiye’de çalışmaları durumunda işsizlik sigortasına tabidirler.

YABANCILAR HUKUKU AVUKATI
Yabancılar hukuku avukatı, yabancı müvekkiller için önce gerekli hukuki ön hazırlık yapar. Söz konusu başvurunun gerekçesine göre evrakları toplar ve eksik olan hukuki meseleleri hukuki yollarla çözümler. Ardından oturma izni başvurusu yapılır.