İş davası nedir? İş davası haksızlığa uğrayan kişi veya kurum iş mahkemesine bir dilekçe ile başvurmasına ve başvurunun kabulü ile beraber davanın açılmasına iş davası denir. Bu iş veren tarafından da açılabilir işçi tarafından da açılabilir. Genel anlamda şirket veya kurumlarda işveren ile işçi arasında olur. Fakat farklı durumlarda meydana gelebilir. Alacaklardan dolayı da iş davası görülebilir.
Fakat kabul edilmesi gereken bir başka olgu vardır. Davanın tarafları insandır. Davalı da davacıda gerek vekilleri gerekse nasıl yapılanmış olursa olsun ortada bir hukuksuzluk varsa bu bir insanın bundan etkilenmesi anlamına gelir. Davanın taraflarının vekilleri insandır. Davayı yürüten mahkeme heyeti yine insandır. Dolayısı ile mahkemelerde görülen davalar sosyal olaylardır.
İş Davası Nedir?
İş davaları da bu mantık çerçevesinde sosyal bir olay olduğu için her sosyal olayda olduğu gibi belirli yasa şablonları olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde istenilen sonucu doğurması için davanın taraflarına belirli sorumlulukları yükler.

İş davalarındaki mahkeme kararları ve iş davasında tarafların durumunu iş mahkemesi nasıl ele alıyor?
İş davası nasıl açılır?
İş davalarında mağdur olan davayı açan taraftır. Yani siz hem suçlu hem güçlü olmanızı yargı eli ile gerçekleştirmenize yasalarımız izin vermez. Mağdur olan davacı sorumluluklarının ilki Anayasanın ilk maddelerinden olan Davacı Davasını ispatlamak durumundadır maddesidir.
Yani sadece istem yapmak yetmemektedir. Davacı olarak bir vekil atadığınız da iş davalarının avukatı konumuna gelecek olan avukatınız sizden aldığı bilgiler ile davayı ispatlayacaktır. Bu nedenle bu şekilde bir dava açmadan önce bu iş hukuku uzmanlığı olan iş davaları tecrübesi olan bir avukat yardımı ile içinde bulunduğunuz durumu değerlendirmeniz gerekmektedir.
Bazı özel durumlar vardır. Burada sizin de iş davası avukatınızın da eline her şey hazır gelebilir. Davacıyı mağdur eden bazı işverenlerin aleni bir şekilde yapmış olduğu bariz hatalar nedeni ile sonuç başından itibaren bellidir ve sadece sürecin yönetilmesi gerekmektedir.
İş Davası Avukatı
İş davaları Türkiye Cumhuriyeti yasa bütünlüğü içerisinde önemli bir yer tutan iş Hukuku geniş bir hukuk sistemi bütünlüğünü etkiler. Bu nedenle iş davaları normalden uzun sürme eğiliminde olan davalar sınıfına girer. Ayrıca iş mahkemelerinde iş davaları gibi özel davalar için bir ön hazırlık dönemi geçerlidir. Ortada bir hukuksuzluğun olduğunun tespiti ve davanın mahkeme tarafından kabul edilerek davanın sonuçlandırılmak için görülmesi için bu hazırlık dönemini yaşaması gerekir. Benzer durum Medeni Hukuk bütünü içerisinde olan boşanma davalarında da mevcuttur. İş Davası Avukatı konusunda yardıma ihtiyacınız olur ise lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Uzun süren iş davalarını kısa sürede sonuçlandırıyoruz.